Úvodní stránka

Úvod
O firmě
Sortiment
E-shop
Obchodní podmínky
Kontakty

úvod : mapa stránek : e-shop

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Základní informace

Cílem VALOZ je transparentní přístup ke zpracování osobních údajů a proto podává všem uživatelům e-shopu následující informaci:

Společnost VALOZ spol. s r.o., se sídlem Baarova 150/8a, 779 00 Olomouc-Chomoutov, IČ: 60321237, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ostravě pod sp.zn. C 11347 (dále jen „VALOZ“) provozuje e-shop na webových stránkách „www.valoz.cz“ (dále také „e-shop“).  VALOZ, jako správce osobních údajů, vynakládá veškeré úsilí, aby chránil soukromí všech návštěvníků webových stránek e-shopu a garantuje důvěrné zacházení se všemi osobními údaji, které zpracovává.


Pro účely této informace se následujícími pojmy:

Registrovaným uživatelem se rozumí osoba, která má založený na e-shopu uživatelský účet, a to bez ohledu na to, zda uskutečnila nákup u VALOZ či nikoli.

Neregistrovaným uživatelem se rozumí osoba, která navštívila webové stránky, na kterých je provozován e-shop, a to bez ohledu na to, zda uskutečnila nákup u VALOZ či nikoli.

Zákazníkem se rozumí registrovaný či neregistrovaný uživatel, který uskutečnil nákup u VALOZ.


Zpracování všech získaných osobních údajů registrovaných i neregistrovaných uživatelů a zákazníků (dále také společně „uživatelé“) probíhá v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, ve znění účinném od 25. 5. 2018 a souvisejícími předpisy.


Zpracování osobních údajů uživatelů

VALOZ zpracovává osobní údaje uživatelů, pouze je-li to nutné ke splnění účelů, ke kterým byly osobní údaje poskytnuty. Osobní údaje jsou využívány pouze s vědomím uživatelů, případně s jejich souhlasem, je-li v daném případě vyžadován.


Plnění kupní smlouvy

VALOZ zpracovává po dobu trvání práv a povinností dle kupní smlouvy, jejíž smluvní stranou je zákazník, osobní údaje nezbytné pro plnění kupní smlouvy, a to včetně práv souvisejících, např. z titulu záruky. Z tohoto důvodu vyžaduje VALOZ v objednávkovém formuláři na e-shopu následující osobní údaje zákazníka: jméno, příjmení, adresu bydliště, doručovací adresu, e-mailovou adresu, telefonní číslo, identifikační číslo, daňové identifikační číslo. Osobní údaje zákazníků mohou být předávány smluvním partnerům VALOZ, a to především přepravním společnostem z důvodu vyřízení objednávky a doručení nakoupeného zboží.


Plnění právních povinností VALOZ

VALOZ zpracovává osobní údaje zákazníků také z důvodu, že je zpracování nezbytné pro plnění právních povinností, které se na VALOZ vztahují. Osobní údaje budou zpracovávány po dobu nezbytně nutnou k plnění právních povinností dle požadavků příslušných právních předpisů (např. z oblasti účetnictví a daní). Osobní údaje mohou být předávány třetím stranám, zpravidla státním orgánům, vyplývá-li z právních předpisů VALOZ povinnost osobní údaje předat.


Oprávněné zájmy VALOZ

V zájmu zachování komfortu zákazníků VALOZ zpracovává osobní údaje také v zájmu zachování registrace stávajících uživatelů, a tedy pro zefektivnění chodu e-shopu, což je oprávněným zájmem VALOZ. Na základě tohoto důvodu jsou osobní údaje registrovaných uživatelů zpracovávány pro účely vedení jejich uživatelského účtu, a to po dobu 5-ti let od uskutečnění poslední objednávky u zákazníků, resp. po dobu 5-ti let od registrace u ostatních registrovaných uživatelů. Pro tento účel jsou zpracovávány následující osobní údaje registrovaných uživatelů: jméno, příjmení, adresa bydliště, doručovací adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo, identifikační číslo, daňové identifikační číslo. Osobní údaje zákazníků mohou být z tohoto důvodu využity i k zaslání příležitostné reklamy např. formou letáku či zobrazením reklamy v rámci jejich uživatelského účtu v e-shopu.


Udělený souhlas

Na základě uděleného souhlasu zpracovává VALOZ následující osobní údaje uživatelů: jméno, příjmení, adresa bydliště, doručovací adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo, identifikační číslo, daňové identifikační číslo .


Cookies

VALOZ zpracovává některá cookies uživatelů z důvodu, že je zpracování nezbytné pro účely oprávněných zájmů VALOZ. Na základě tohoto důvodu zpracovává VALOZ cookies, která jsou nezbytná pro fungování webové stránky e-shopu. Jedná se o zpracování cookies pro přihlášení registrovaného uživatele, pro uložení zboží do košíku a další oblasti související se zajištěním komfortního uživatelského prostředí e-shopu.


Práva uživatelů

Uživatel je oprávněn požadovat přístup ke svým osobním údajům, to znamená, že má právo žádat vydání potvrzení, že jsou jeho osobní údaje zpracovávány a právo žádat sdělení informací o průběhu zpracování. Uživatel může žádat opravu, jsou-li osobní údaje nepřesné nebo doplnění, jsou-li osobní údaje neúplné. Uživatel může vznést námitku, požadovat výmaz a omezení zpracování osobních údajů jen ze zákonem nebo nařízením stanovených důvodů.

Jakékoliv dotazy týkající se zpracování osobních údajů budou uživateli zodpovězeny telefonicky na tel. č. 585 224 862 nebo prostřednictvím e-mailu na e-mailové adrese valoz@valoz.cz. V případě pochybností o dodržování povinností správce se může uživatel obrátit na VALOZ na tel. č. 585 224 862 nebo e-mailové adrese valoz@valoz.cz a případně podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.


VALOZ spol. s r.o.

© 2008 Webdesign Proclient s.r.o. | Mapa stránek | Partner: Jaroslav Šobáň - daňová a účetní kancelář | Hydraulický zvedáky